Läger arkivet - Trosa Scoutkår

Här kommer att lägga ut information om de läger kåren deltagit i genom åren.

Sommaren 2023 besökt kåren Vässarö

Lördagen den 8 juli - lördag 15 juli besökte ett 25-tal scouter och ledare från Trosa scoutkår Vässarö. Vässarö ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm – ungefär mitt emellan Grisslehamn och Öregrund.

Kåren besökte ön tillsammans med våra vänner på Nyköpings scoutkår som vi även åkte buss tillsammans med. Ute på den fantastiska ön fick våra scouter uppleva allt från paddling, trapperspår till segling och en massa annat skoj. En fantastik vecka som våra scouter aldrig ville skulle ta slut.

Bilder kommer snart publiceras

Sommaren 2022 deltog kåren på DUST

Lördagen den 30 juli - lördag 6 augusti deltog ett 25-tal scouter och ledare från Trosa scoutkår på DUST-lägret, det stora regionslägret på lägerplatsen Ösjönäs i Tivedenskogarna, i närheten av Tivedens nationalpark.

På lägret bodde vi tillsammans med Gnesta och Nyköpings scoutkårer i en gemensam tält by med cirka 120 scouter. Scouterna fick uppleva en magiskt lägervecka fylld med skratt och glädje samt en massa äventyr med medeltidstema i den fina Tiveden-naturen.

Ett av många starka minnen våra scouter talar om var de oväntade morgonväckningen av kung Ramunder och hans hov ! Lägret samlade denna gång totalt runt 1200 deltagare, främst från Södermanland, Västmanland, Närke, Värmland och Dalarna, men även från andra delar av Sverige och från England.

Från Trosa deltog scouter från upptäckarscouterna och uppåt i ålder, tillsammans med sina ledare, och dessutom var ett antal ledare engagerade som funktionärer för att kunna genomföra lägret.

Det så kallade DUST-lägret har genomförts på samma plats vart fjärde år sedan 1970-talet. Deltagare är scouter från: Södermanland (D-län), Västmanland (U-län), Värmland (S-län) och Örebro län (T-län) Därav namnet… DUST.

I övrigt bjöd veckan på växlande Svenskt sommarväder. Bara för att nämna några av alla aktiviteter scouterna genomförde fanns paddling, bergsklättring, hantverk och vandringar i Tivedens nationalpark, som omsluter lägerplatsen Ösjönäs.

Bilder kommer snart publiceras