Kårens avdelningar

Avdelningarna i kåren följer skolans årskurser. På så sätt har scouterna nära kontakt i skolan, så som på scouterna. Veckovis håller kåren i avdelningsmöten, vilka ibland kompletteras med helgaktiviteter så som tävlingar och övernattningar; där diverse tävlingar samlar kårens alla avdelningar! Avdelningarna löses tillslut upp på sommarens traditionsenliga läger, då aktiviteter är åldersgruppanpassade och ofta inkluderar scouter från flera kårer!

Åldersgrupper

Spårarna årkurs 2 - 3 Spårarna

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

Upptäckarna årskurs 4 - 6 Upptäckarna

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

Äventyrare årskurs 7 - 9 Äventyrarna

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att skapa läger och möta scouter från hela världen.

Utmanare Gymnasiet Utmanarna

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världscoutjamboree.